Goede Doel

Gas d’r bij voor de Bij!

De opbrengst van de TafelTourTocht 2018 gaat naar het initiatief Gas d’r bij voor de Bij! Gas d’r bij voor de Bij! is een initiatief van Tafelronde 93 Steenwijk.

Het gaat slecht met de wilde bij in Nederland door de invloed van intensieve landbouw, de verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van ons groen. De wilde bij speelt een belangrijke rol bij het behouden van de biodiversiteit en de bestuiving van landbouwgewassen. Zonder bestuiving neemt de productiviteit van onze consumptiegewassen af waardoor deze duurder worden of uiteindelijk zelfs helemaal niet meer geproduceerd kunnen worden. Om het uitsterven van de wilde bij tegen te gaan is het belangrijk dat er voldoende leef- en broedplekken voor de bijen zijn en dat deze op een bijvriendelijke manier beheerd worden. Dan hebben ze namelijk voldoende toegang tot voedsel en nestruimte.

Tafelronde 93 Steenwijk wil op een aansprekende wijze bewustwording creeëren voor dit probleem. Daarbij wil Tafelronde 93 Steenwijk investeren in de leefomgeving van de bij in Steenwijk. Bij dit initiatief zoekt Tafelronde 93 Steenwijk de verbinding met deskundigen uit de gemeente Steenwijkerland.

U doet toch ook mee met de TafelTourTocht 2018? Gas d’r bij voor de Bij!

Niet meedoen met de TafelTourTocht 2018, maar toch ons goede doel ondersteunen? Wordt Vriend van de TafelTourTocht (kosten: 50 euro). U ontvangt dan een vermelding in het routeboek en in aanloop naar de TafelTourTocht een vermelding op diverse social media. Registreer uzelf hier als Vriend van de TafelTourTocht. Alvast bedankt!