Goede Doel

Gas d’r bij voor de Bij!

De opbrengst van de TafelTourTocht 2019 gaat naar het initiatief Bijentuin Steenwijk van Tafelronde 93 Steenwijk.

Bijen spelen een belangrijke rol in de natuur, omdat zij aan de basis staan van een gezond ecosysteem. Al jaren neemt de populatie van bijen wereldwijd af met een grote impact op mens en natuur. Ook voor de gemeente Steenwijkerland is dit een probleem. Binnen de gemeente is veel natuurschoon te vinden, waaronder Nationaal Park Weerribben-Wieden.
De Bijentuin die Tafelronde 93 Steenwijk wil inrichten moet zorgen voor bewustwording en moet een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving voor de bij.

De Bijentuin
Om de Bijentuin te kunnen realiseren is door Tafelronde 93 Steenwijk grond aangekocht. De locatie is te voet of met de fiets goed en veilig te bereiken voor bezoekers.
Het betreft een perceel van circa 1.700 m2 net aan de rand van Steenwijk in het kenmerkende gebied ‘de Steenwijker Kamp’. In dit gebied wordt al eeuwenlang ‘geboerd’. Naast akkerbouw werd de Steenwijker Kamp ook gebruikt voor de veehouderij.
Ooit was de Steenwijker Kamp het strijdtoneel tijdens het Beleg van Steenwijk. Nu zal de Steenwijker Kamp een belangrijke rol gaan spelen in de strijd voor het behoud van de biodiversiteit in de gemeente Steenwijkerland.

Bewustwording
Het belangrijkste doel van de Bijentuin is het creëren van bewustwording. Met een nader te bepalen partij willen we een educatieprogramma voor (basis)scholen opzetten. Ook is het de bedoeling dat geïnteresseerden worden geïnformeerd middels workshops en informatieborden ter plaatse.

Hoofdsponsor:

Gouden Sponsoren TafelTourTocht 2019: